Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

αποτελεσματα λαχειο πρωτοχρονιατικο

Αρχικά ο Ρέγκλινγκ απάντησε στην κριτική ότι η Ελλάδα μέσω των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει έχει πέσει θύμα μιας «νεοαποικιακής» στάσης των πιστωτών της. Ο Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως η στρατηγική διάσωσης για την Ελλάδα δεν είναι αποικιακή, αλλά αντιθέτως, αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ. «Η άποψη αυτή είναι επιφανειακή και λανθασμένη. Την απορρίπτω έντονα. Ναι, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είχαν υψηλό κοινωνικό κόστος. Προκάλεσαν σημαντικές απώλειες για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και πολύ πόνο. Αλλά το ερώτημα είναι τι εναλλακτικές υπήρχαν για μια χώρα στην οποία οι επενδυτές δεν θέλουν πλέον να δανείζουν χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.


μεταχειρισμενα αυτοκινητα νεα ερυθραια

Ο επικεφαλής του ESM χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση, λέγοντας πως πουθενά αλλού δεν ήταν τα τόσο σοβαρά τα προβλήματα, και πουθενά αλλού δεν ήταν τόσο αδύναμη η ικανότητα της κυβέρνησης να δρα. Εκτός αυτού είπε πως η χώρα οδηγήθηκε σε λάθος κατεύθυνση από τον υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη για μια περίοδο έξι μηνών το 2015.


αποτελεσματα λαχειο πρωτοχρονιατικο

youtube κλεμμενα ονειρα επεισοδια

Ο ίδιος υποστήριξε πως τα μακροχρόνια δάνεια του ESM επιτρέπουν στην Ελλάδα να εφαρμόσει την οδυνηρή μεταρρυθμιστική διαδικασία σε βάθος πάροδο του χρόνου και να καταστήσει τον πόνο πιο ανεκτό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτήν.



«Η μόνη εναλλακτική λύση για τα δάνεια διάσωσης θα ήταν ένα επικίνδυνο φάρμακο θεραπείας ή θανάτου για την Ελλάδα, μια βίαιη διαδικασία προσαρμογής σχεδόν σε μια νύκτα. Η χώρα δεν θα ήταν πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει ζωτικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία ή αστυνομία. Θα ήταν ανυπόφορη για τον λαό και θα κινδύνευε η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας», είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.



Ανέφερε δε πως o ESM έχει εκταμιεύσει περίπου 39 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015, έως σήμερα, ενώ από την αρχή του πρώτου προγράμματος το 2010, το σύνολο της ευρωπαϊκής στήριξης ανέρχεται στα 181 δισ. ευρώ.



«Το πρόγραμμα του ESM διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018, αλλά δεν αναμένω ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το σύνολο από τα υπόλοιπα περίπου 46 δισ. ευρώ. Και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα παραμείνουμε σαφώς κάτω από το μέγιστο του προγράμματος», σημείωσε.



Ο Ρέγκλινγκ είπε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται τώρα στο σωστό δρόμο για να τερματίσει με επιτυχία το πρόγραμμα του ESM, εφόσον συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.


«Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση μπόρεσε να εκδώσει ένα πρώτο κρατικό ομόλογο. Είναι ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται πάλι την Ελλάδα. Εάν η κυβέρνηση παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, οι άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ θα μπορούν να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018, προφανώς μόνο αν υπάρχει ανάγκη», τόνισε.


Για την επαναλαμβανόμενη κριτική που ακούγεται στην Γερμανία ότι τίποτα δεν συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανάφερε πως «πρόκειται για μια απαράδεκτη στρέβλωση των γεγονότων και μια προσβολή προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος αναγκάστηκε να δεχθεί περικοπές μισθών και συντάξεων που θα ήταν αδιανόητες στη Γερμανία».


Ενδεικτικά είπε πως ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. «Η πορεία του προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα υπερέβαινε το 15% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Το 2016, η Ελλάδα είχε επιτύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7%. Μόνο η Γερμανία και άλλες τρεις χώρες της ΕΕ είχαν πλεόνασμα που ήταν κάπως υψηλότερα. Μια τέτοια επιτυχία θα ήταν αδύνατη χωρίς θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία πρέπει να το εκτιμήσει και να σεβαστεί αυτό», σημείωσε. Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στην αγορά εργασίας και στον τραπεζικό τομέα.


Αναφερόμενος σ τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είπε πως είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι ο ESM θα εξελιχθεί σε ένα θεσμό που μοιάζει περισσότερο με το ΔΝΤ από ό, τι συμβαίνει σήμερα. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως είναι εξίσου βέβαιο ότι αυτό θα απαιτούσε τουλάχιστον μεταβολή της Συνθήκης για τον ESM - αν όχι της Συνθήκης της ΕΕ -, κάτι που απαιτεί συναίνεση μεταξύ όλων των κρατών μελών μας.


Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας πως «μακροπρόθεσμα, κάθε χώρα θα επιστρέψει οποιαδήποτε στήριξη έλαβε προσωρινά» και πως κάθε χώρα της ζώνης του ευρώ επωφελείται από μια νομισματική ένωση που είναι «στεγανοποιημένη» και πως αυτό ισχύει τόσο για τη Γερμανία όσο και για την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου